Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 18

För att ansluta till påsken så hoppar jag lite bland kapitlen nu på slutet av Johannes Evangelium. Så håll utkik vilket kapitel vi är i.

Getsemane … En trädgård nära Jerusalem. Väl känd för Jesus och lärjungarna. Också för Judas som var en av lärjungarna fram till nu. När han skulle förråda Jesus visste han att han skulle vara där.

Jesus fördes till , Hannas som är svärfar till Kajfas … 18:14. Kajfas som hade gett rådet att det var bättre att en dog för folket istället för att alla dog (v 14). 

Petrus förnekelse … 18:15-18. Nu händer det som Jesus pratat med Petrus om. ”En annan lärjunge” är troligen Johannes som skriver om detta. Petrus förnekar dom tre gånger Jesus hade varnat honom för. Vers 17, 25 o 27. När Petrus Förnekar för tredje gången gol tuppen. En av evangelierna skriver att ”då grät Petrus”. Måste ha varit den tyngsta dagen i Petrus liv. ”Är du inte en av den där mannens lärjungar? Nej det är jag inte ….” ”Är inte du en av hans lärjungar? Det är jag inte” ”Såg jag inte själv att du var med honom i trädgården? Petrus nekade än en gång”. Tänk att ha vigt sitt liv för Jesus och nu förneka. Men vi vet hans upprättelse senare. Men o vilken sorg.  

Jesus förs vidare till Petroriet … 18:28ff. Landshövdingens palats. Jesus förhörs. Och Pilatus finner honom inte skyldig till något som förtjänar döden. 

Friger en upprorsmakare … 18:39f. Man vill fängsla och döda en fridens man men frige en upprorsmakare. En som vill ge evigt liv vill man döda men frige en som dödat. Det visar hur fel man tänker när man vill ha sitt ämbete före sanningen. 

Mitt rike är inte av denna världen … 18:36. Jesus får genom dessa förhör proklamera det eviga riket som han var sänd att predika. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: