Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 17

För att ansluta till påsken så hoppar jag lite bland kapitlen. Så håll utkik vilket kapitel vi är i. Detta kapitel som blir avslutning för vår läsning i Johannes evangelium är en bön. Jesu översteprästerliga bön. För lärjungarna. Men den ger också en bön för dig och mig

Ge evigt liv … 17:2. Jesus visar på vad uppdraget var. Att ge dig evigt liv.

Fullborda det verk du gett mig … 17:4. Jesus ber Gud att nu fullborda det verk som han kom till jorden för att göra. ”Förhärliga mig” – alltså ta honom tillbaka till himlen i den skepnad han hade då. Jesus är på den sista sträcken.

Jag har uppenbarat … 17:6ff. Det är som att han gör ett bokslut. Nu har jag gjort det jag kom för. Det är genomfört. Nu har dom förstått. Missionen var färdig. Dom Gud gett honom tror nu att Jesus är Guds son. ”Verkligen förstått” (Folkbibeln-98)

Jag ber för dem … 17:9ff Bevara dem. Vara ett. Han hade vakat över dem. Nu ber han om att Gud ska bevara dem. 

Inte ut ur världen … 17:15. Vi kan nog ibland känna att vi skulle vilja att han gjorde det. Men han ber att vi skall få kraft till att vara i världen men inte av den. 

Helgad i sanningen … 17:17. Amen till det. En bön han gärna får be för mig. Tror så för dig med. 

Vi är sända … 17:18. Lärjungarna blev sända. Men också du och jag. Tillvärlden att få dela med oss av tron. 

Att komma till tro genom deras ord … 17:20. Om första delen av bönen mer fokuserade på lärjungarna så är denna del fokus på oss. Men också dom som kommer till tro genom oss. 

Vara ett … 17:21-23. Vi skall vara ett. Inte motståndare. Inte ett ”vi och dem”. Nej, vi skall vara ett. Det kommer att bli ett vittnesbörd till frälsning. Fullkomligt förenade. ”Då skall världen förstå!” Starka ord.

Han vill att du ska vara där han är … 17:24. Det den sista delen i hans bön. Om en evig gemenskap. Starkt tänker jag. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Vill du fortsätta att läsa med mig så blir det nu Galaterbrevet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: