Jag blir så ledsen….

Jag blir så ledsen denna tiden på året. För varje år blir jag bara mer och mer ledsen. Ögonen blir irriterade och svider. Nog för att det finns en del att både bli och vara ledsen över så är det allergin jag tänker på.

Kan man säga att en allergi kan mogna med åren? Att den växer till? Inte vet jag. Men ett vet jag, jag bli letning mer allergisk när blad slår ut och pollen kommer.

Man kan ju undra om det är värt att notera om i en värld där tårarna rinner för svårare saker än pollenallergi.

Man skulle kunna döpa om pollenprognosen till tårarnas prognos. För den hjälper junis att inse att ”idag blir det långa tårar” när man säger att ”det blir höga halter av björkpollen idag”.

Det fina med att vara pollenallergiker är att det finns botemedel. Men mot sorgetårar för krig och annat våld finns det inga mot-droppar att droppa i ögonen. Men man skulle önska att man kunde droppa suddiga droppar i varje soldats ögon så dom inte såg något.

Inte vet jag vad du är leden över idag. Besvikelser? Misstag? Olyckshändelse? Någon du mist i livet? Något du önskade skulle bli men inte blev som du ville? Någon som svek dig? Kanske dina tårar rinner idag för att du hoppades på något som inte blev. Kanske rinner dina tårar för att kärleken tog slut. Bristen av något kanske gör dig ledsen. Kanske väntar du på bönesvaret till den bön du länge bett. Det finns många orsaker till varför våra tårar kan rinna ner på våra kinder.

Det finns en som kan torka dina tårar. Bibeln säger:

”Han tröstar och uppmuntrar oss i alla våra svårigheter, så att vi själva kan ge vidare av hans tröst och uppmuntran till andra som har det svårt.” ‭‭2 Korinthierbrevet‬ ‭1:4‬ ‭BSV‬‬

Min bön idag är att Gud ska trösta dig. Torka dina tårar. Att du genom tårarna ser den Gud som kan känna med dig. Förstår dig. Han som vet där ingen annan förstår. Vi kan påstå ibland, lite för lättvindigt, att vi förstår. Men innerst inne inser att vi inte kan det fullt ut. Men Gud kan det. Lita till det.

Jag tror att Gud kan föra dig ut ur tåredalen och upp på glädjens höjd igen. Det ber jag om idag.

Kanske påminns du om någon infon närhet som du vet är ledsen idag. Skicka en hälsning av uppmuntran. Slå en signal. Gör något, kanske litet, som kommer att uppmuntra idag, kanske mer än du tror. Det är att bära varandras börda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: