Läs med mig – Galaterbrevet 2

Stämde av med ledarskapet … 2:2. Jag tror att det är bra att vara transparent och öppen. Att våga låta sig bedömas och korrigeras. I kapitel 1 berördes att inte förvränga teologin. Även den mest ansedda personen behöver underställa sig detta.

Nästlat sig in … 2:4. Hur avslöjar man det falska motivet? Tänker att det nog bara är Anden som kan hjälpa oss med det. 

Betrodd … 2:7. Betrodd ett uppdrag till ett visst folk. Hedningarna. Att se den andres uppdrag och kallelse är viktigt. Att kunna välsigna varandra. Inte hindra. Man räckte varandra handen. Notera: ett tecken på gemenskap. Kärnbibeln uttrycker det ”… för samarbete”. Samme gud predikade, samma uppdrag att vinna för himlen men på olika platser med olika målgrupp. Man samarbetade. Såg inte ner på varandra. När man förstod varandras kallelse och uppdrag kunde man välsigna varandra. Blev inget hot. 

Paulus korrigerar Petrus (Kefas) .. 2:11-14. Paulus tycker Petrus hycklar. Ord handling och leda andra måste gå hand i hand. Leva på ett det sätt man undervisar om. 

Rätt färdig genom tron … 2:15ff. En viktig passage där rättfärdigheten kommer av tro och inte genom laggärningar. När Kristus lever i mig, i dig, blir det en trons frukt av det. Jesus hade aldrig behövts dö för oss om vi kunde genom laggärning bli rättfärdig. Vi kan aldrig förtjäna tron. Det är en gåva genom Jesus. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: