MacGyverism

Har du hört talas om MacGyverism?

MacGyver är en amerikansk TV-serie. Richard Dean Anderson i titelrollen. Den visades i TV åren 1985-92 i totalt 139 stycken 45- minutersavsnitt. Från denna serie föddes detta. Från denna serie föddes uttrycket MacGyverism

Det är en genialiskt improviserad lösning på ett problem. En person som använder alla tillgängliga resurser för att lösa en situation

Minns att jag såg många avsnitt av den serien. Då, utifrån den teknik som fanns då, var den rätt bra. Den går nu också i TV12. Så jag såg ett avsnitt igår kväll. Blev återigen påmind om att det går att hitta lösningar med det man har. Ja, om man heter MacGyver alltså.

Det finns något extra omkring denna serie. Att inte ge upp en hopplös situation. Lösningen kan vara närmare än du anar. Av det du redan har i din ”verktygslåda” kan räcka till lösningen. Alltså det du redan kan och din erfarenhet kan räcka.

Du har förändringen i din hand. Du har kraften inom dig. Men det är verkligen lätt att mest se på omöjligheten och sin brist. Så att man förblindas. Man missar att man har tillräckligt för att förändra och rädda. Men det är lätt att ge upp.

Är det för lättvindigt att se det så? Jag tror inte det. Jag tror att vi har rätt mycket inom oss. Men jag har också en tro på att Gud finns. Att han kan bistå oss med kraft och möjligheter. Den heliga ande har resurser till vårt förfogande. Om vi tillåter honom att verka i och genom oss. Om MacGyver kunde lösa mycket av nästan ingenting är Gud klart mycket bättre.

Du har en Gud att vända dig till. Det är inte hopplöst. Det är inte omöjligt. Det finns en lösning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: