Läs med mig – Markus Evangelium Kapitel 12

Guds vingård … 12:1ff. Jesus berättade en liknelse som förutsåg hur man skulle behandla Guds Son Jesus Kristus. Man ville redan där gripa Jesus för det. Men de kunde inte. 

Samhällsansvar / Guds Rikes-ansvar … 12:13ff. Jag tänker att här visar Jesus att vi ska ha ansvar för det värdsliga likväl det andliga. Ska allt fungera behövs det denna ”skatt”. 

Att ta fel … 12:24. Man ville sätta dit Jesus igen. Men det leder till att vi får en inblick om de eviga tingen. Himmelens värld, Guds Rike, är inte som här. Vi är som änglarna då. En perfekt värld. 

Det viktigaste budet … 12:30. Alla bud är viktiga men vilket är viktigaste? Att älska Gud av hela vårt hjärta, hela vårt förstånd och hela vår kraft. Vi ska älska vår nästa som oss själva. Då kommer dom andra av bara farten tänker jag. 

Självbild … 12:30. Vi ska älska vår nästa som oss själva. Hur ser vi på oss själva? Att se på oss genom Jesu ögon kommer att att troligen förändra bilden. Be Gud att du ska få se dig själv genom hans ögon. 

Messias … 12:35ff. En sådan fråga är ju avgörande på vilket mandat Jesus verkligen har.

Den lilla gåvan … 12:44. Det är inte storleken på gåvan som är viktig. Det är hur vi ger den och vilka möjligheter vi har. Bara för att du är fattig och bara kan ge något litet så är din gåva lika mycket värd som en stor gåva. Ja till och med kan den vara större.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: