Läs med mig – Markus Evangelium Kapitel 15

Vad har han gjort för ont? … 15:13. Tänk att man kunde kräva att någon skulle dödas pga av avundsjuka och sin egen ställning i samhället. Ett högt pris för en person. Det fanns inget att döma honom för. Ändå gick han in i vårt ställe och tog vårt straff.

Maktmänniskor … 15:16ff. Tänk att människor i maktposition kan utnyttja sin ställning. Man hånade Jesus. Spottade på honom. Straffad för ingenting. Bespottade för ingenting. 

Att bära korset … 15:21 Det man bar var bjälken som sattes upp på pålen. Kanske var Jesus så matt efter prygel och annat att han kunde inte ens bära det. Han skulle ha dukat under innan själva korsfästelsen. 

Hade kunnat rädda sig själv … 15:30. Jesus hade makt att tillkalla änglarna. Hans ord hade rätt för att frige sig själv. Men han gick hela vägen. Gav sitt liv frivilligt. 

Ropade med hög röst … 15:37. Troligen är det då han ropar att det är fullbordat. En mäktig stund då det tjocka förhänget i templet, troligen 1 dm tjockt, rämnade mig itu.  Det var det synliga bevisat att Jesus öppnade vägen ändå till tronen utan att behöva gå via prästen. 

Den mannen måste ha varit Guds Son … 15:39. Så dags då att bekänna det…. Eller gäller en sådan bekännelse även idag? Ja, det gör den. Den som bekänner Jesus och det han gjorde på korset är ett Guds Barn. 

Begravdes … 15:42ff En Rådsherre begraver Jesus. Han väntade också på Guds Rike. Man svepte Jesus. Utan den sedvanliga smörjelsen. Men det hade redan gjorts tidigare och kvinnan som hände ut nardusoljan över hans kropp.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: