Du är inget andrahandsval

Jag lyssnade på en predikan vår ungdomspastor Malin (ca 40min in i sändningen. Lyssna gärna här) höll i går söndag i vår kyrka. Hon sa ungefär så här:

Du är inget andrahandsval för Gud

När Gud kom till denna värld genom Jesus Kristus kom han för alla människor. Han dog för alla människor. Uppstod för alla människor.

Ibland kan vi känna som att vi kommer i andra hand. Men vi gör inte det. Gud gjorde allt för dig. Du är inte undantaget det.

Han hade inte ändrat på något om han upptäckte att du är där. Tro inget annat. För han visste att du var där och gick fullt ut just därför.

Du kan tycka att livet inte gått så bra. Att du diskvalificerat dig. Saker och ting blev inte som du tänkt dig. Men du, det finns nåd och förlåtelse. Hur det än är så är du ändå inget andrahandsval för dig. Guds nåd är större än så.

När han skapade dig blev du inte en dålig kopia eller andrasortering. Du blev hans original. När han skapade dig såg han att det var gott. Du blev inte lagd på hyllan och möjligen ett andrahandsval. Nej, han såg att det var gott.

Så tro inget att. Vad än du kan lockas att tänka inom dig. Eller vad andra säger för att nedvärdera dig

I Guds ögon är du inte något andrahandsval

🙏 Tack Gode Gud För Det 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: