Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 12

Man har hört dig … 12:1ff. Om vi visste att allt det vi sa kunde någon höra…. hur skulle vi agera då?

Du är inte bortglömd … 12:6f. Herren vet mycket väl vem du är. Han har till och med koll på hur många hårstrån du har… (!)… . 

Bekänna o förneka … 12:8f. Detta är rätt närgånget. Att bekänna eller förneka Jesus. Dom gånger vi haft svårt att stå upp för tro av någon anledning har tagit i djupet hos oss. Bar den som kämpat med detta vet vad jag menar. 

Hädelse … 12:10. Det finns bara en synd det inte finns förlåtelse för och det är hädelse mot Anden. Hur förhåller vi oss till andra synder? Hur hantera vi och hur bemöter vi dom? Kan det vara så att det är vi människor som har svårare att förlåta än Jesus?

Anden ger oss orden … 12:12. Detta tycker jag är stort. O att vi kunde förstå det på djupet.

Hur förhåller du dig till rikedom? … 12:1-21. Har din rikedom tagit makten över dig?

Bekymmer … 12:25,31. Bekymrar du dig i onödan? Det finns en annan ordning i dessa verser. Först gå till Gud. Inte göra allt annat först och sen gå till honom om det går fel. 

Skatt … 12:34. Vart har du din skatt?

När kommer Jesus tillbaka? … 12:40. Denna fråga kan vara den mest oroande fråga kristna kan leva under. Men egentligen är den den mest fridsamma. För bibelns syfte är inte att skrämma. Den vill visa på exemplet att leva på ett sätt så att man alltid är redo. Livet har en hållning att här är jag så länge han dröjer. Men skulle han komma typ strax är jag redo och släpper allt för att följa med. 

Splittring … 12:51. Intressant passage. Å ena sidan är Jesus fridens Gud. Men genom att hans budskap förväntas ett eget svar från var och en kan det innebära splittring. Där inte alla i familjen säger sitt ja till honom. Då blir det lätt spänningar. 

Avläsa tiden … 12:54ff. Kan du avläsa det andliga skedet? Det är en svår ekvation att lösa. Andliga ting måste förstås med Andens hjälp. Här har vi en nyckel till den kunskapen. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: