Forma ditt liv med dina ord

Tänk vad orden är viktiga. När vi läser bibeln så ser vi att det Gud säger blir. Vid skapelsen inte minst. ”Varde ljust och det blev ljust” är bara ett exempel. När vi följer Jesus så ser vi att hans ord har makt att förändra. Döda får liv. Stormen lägger sig. Han till och med talar till ett träd om dess frukt. Om du skulle börja sortera ut ( i bibeln) alla dom gånger det sagda ordet har en direkt påverkan på någonting skulle du med all säkerhet få en lååååååång lista.

Likadant är det i våra liv. Det du säger har betydelse. Jag vill påstå att dina ord kan förändra radikalt. Ja, inte som Jesus kanske men något åt det hållet.

Du kan göra dig illa med dina ord. När du talar nedsättande om dig själv. När du säger att du är ful. Eller inte klarar något. Det blir som en självuppfyllande profetia. Ord som ”det kommer aldrig att gå” gör att du tappar modet.

Dina ord kan ändra på läget. Om du talar in tro i ditt liv kommer det att ändra ditt liv positivt. Ord som ”jag duger” gör gott inom dig. ”Det kommer att gå” ger dig mod att fortsätta.

Fyll din tillvara med goda ord omkring dig. Skriv dom gärna på en lapp vid spegeln, ytterdörren, vid din säng eller där invid diskbänken. När du inte längre ”noterar” dom är det dags att byta ut dom till nya goda ord.

Så formar du ditt ”nu” och din framtid genom att säga och skriva gott om dig själv. Dina ord skapar något gott inom dig. Det kommer att göra gott.

Tycker du att det är skämmigt? Börja lite försiktigt då. Att du möts av en god hälsning vid frukosten. Låt det sen växa. Det blir som ett frö som gror i dit liv. Frukten av det felet blir ljuvligt för dig.

Kanske kan dina ord till någon annan vara det avgörande för att orka igenom ända fram. Kolla in denna video så kanske du inser vad ord på vägen kan få betyda för någon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: