Att bära med sig gamla känslor….

Du som följer Herregud&Co vet att citatet är hämtat från denne lille vise krabat.

Bär inte med dig gamla känslor ini nya erfarenheter.

Visst är det lätt att ta med sig gamla känslor och erfarenheter in i nya erfarenheter och situationer. Gamla erfarenheter kan stoppa oss att våga gå in i nya erfarenheter. Dom som skulle lyfta oss, dom som skulle göra oss till dom vi verkligen är, dom som skulle få is leva igen, dom hindras så lätt av gamle känslor och erfarenheter.

Hur ska vi komma vidare om detta är vår status i livet? Troligen blir det ganska svårt.

Jag tänker mig att våra gamla känslorna och erfarenheter blir som en ryggsäck vi går och bär på. Det blir tungt. Tungt främst för själen. Och skulle tro att den är en av våra värsta energitjuvar i livet.

Vi behöver lyfta av oss en sådan ryggsäck. Minns ett möte i pingst Jönköping där vi kunde göra en sådan handling. Den gången fick vi möjlighet att ta en sten som fick symbolisera något vi bar på. Något vi behövde göra upp med. Jag valde att ta en sten. Gick med den till korset i kyrkan. Det frigjorde mig den gången. Tänker mig att det kan vi göra med en ryggsäck. Ställa av den vid något ställe. Jag är klar över att du kanske inte behöver visualisera det. Men för mig var det en god hjälp med denna sten. Så varför inte pröva.

Idag vill jag be för dig som bär denna ryggsäck av känslor och erfarenheter som gör att du inte vågar dig in i nya erfarenheter. Du vill inte bli sårad igen. Du vill inte få dåliga erfarenheter för du har för många av dom redan som det är. Jag ber att du ska få modet, kraften och nåden att ställa av dig din ryggsäck. Herre, hjälp till att lyfta av den ryggsäck som är så svår att bli av med.

Du är värd att bli fri din ryggsäcken. Livet har så mycket mer att erbjuda än att du ska gå runt och bära på en ryggsäck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: