Du vet vad jag gjort med dig

Elia, Profeten, skulle utse sin efterträdare. Han visste att det skulle vara Elisa eftersom Gud hade sagt det. Han går till åkern där Elisa plöjde med sina oxar. Elia tar sin mantel, slänger den över Elisa. Elia inser och vet vad den handlingen innebar. Han skulle ta upp Elias mantel och ta över den. Ta över uppdraget. Elisa ber att först få gå och ta farväl av sina nära och kära. Då säger Elia:

”Då släppte han oxarna och skyndade efter Elia och sade: ”Låt mig först få kyssa min far och min mor, så ska jag sedan följa dig.” Han sade till honom: ”Gå du tillbaka. Du vet ju vad jag har gjort med dig.””
‭‭Första Kungaboken‬ ‭19:20‬ ‭SFB15‬‬


”Du vet ju vad jag har gjort med dig


Elisa visste vilken kallelse han hade fått. Att bli profet efter Elia. Han var beredd där och då.

När Gud kallar oss till uppdrag sker det ofta i speciella situationer. Man skulle kunna säga att dessa stunder är rätt heliga för oss. Stunder som kommer att bära oss långt. Heliga beslut som blir avgörande för oss många år framåt.

När tvivlet kommer så vänd då tillbaka till den upplevelsen. Kom ihåg vad som hände. Kom ihåg Guds röst in i ditt liv. Det som fick dig att tacka ja. Lämna något bakom dig och gå in i något nytt. Det är då jag skulle önska du fick höra någon viska in i ditt liv. Gärna Gud själv. ”Du vet ju vad jag har gjort med dig!” Förhoppningen är att du då blir påmind om dig n djupa kallelse. Som hjälper dig att lämna tvivlet och fortsätta styrkt framåt.

Var bär du på för kallelse dom just nu ligger i träda? Vad ska du blåsa liv i ? Vilken mantel har du tappat och som du skall du ta upp igen? Vad har Gud gjort med dig?

Det är verkligen mycket som kan hända genom åren. Kallelsen sätta på prov. Vi kan tvivla. Vi ser inte riktigt frukten i vår tjänst. Så kan vi vara beredd att ge upp. Vänd då tillbaka till kallelsestunden. Påminn dig om vad Gud gjorde med dig. Låt det styrka dig. Det du gör kommer inte vända fåfängt tillbaka.

Denna dag är det som att Gud viskar in i ditt liv: ”Du vet ju vad jag har gjort med dig” Fatta mod. Fullborda din kallelse. Gud går med dig. Den han kallat sviker han inte.Ps Till dig som följer min blogg via Facebook. Förr kunde man länka direkt till Facebook från bloggen. Det hindrar FB numera. Så därför får jag länka manuellt när jag får tid. Men du kan följa min blogg via www.pedherskoog.com om du vill. Så missar du inte mina uppdateringar även om inte fb visat det. Skriver typ varje dag 😊🙈. Lägger upp dom kl 6. Håll till godo om du vill. Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: