Läs med mig – Hebreerbrevet Kapitel 7

Melkisedek … 7:1ff Förebild på Jesus. Somliga menar att han var identisk med Noas son Sem. I andra källor har denna Melkisedek förvandlat mer till en rent himmelsk gestalt. Hans namn betyder ”Rättfärdig konung”. Till denne Melkisdek gav Abraham sitt tionde. Vi läser om att han hade ingen början och inget slut. Vem han verkligen är lär vi inte kunna utröna fullt ut.

I kraft av ett oförstörbart liv … 7:16. Inte genom någon lag eller arv. Genom något mycket större och mäktigare. Från evighet till evighet. 

Ett bättre hopp … 7:19. Lagen kunde ge oss hopp. Tillit och tro också. Men genom Jesus finns ett bättre hopp. Ett hopp som gör att vi frimodigt kan träda fram inför Gud en dag. 

En sådan överstepräst … 7:24f. Alla andra präster är och var begränsade av att inte kunna leva för evigt. Nya måste träda fram. Annars hade man ingen att gå till Gud genom. Men nu trädde Jesus fram. En som Melkisedek. Vars ämbete vara för evigt. Därför kan han helt och fullt frälsa. Vi behöver inte längre komma till prästen tid efter tid för att få frälsning. Prästerna fick offra om och om gen. Jesus blev offret en gång för alla. Halleluja. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: