Ett glas vatten

Tänk vad ett glas kan betyda. Igår var det verkligen varmt. Det gick åt många glas vatten då.

Men vad ett glas vatten kan skänka nytt mod och ny kraft. Det skänker nytt liv liksom. Och kanske är det inte så konstigt.

Vi består till största delen av vatten. Vi behöver vatten för att systemen i kroppen ska fungera. Får kroppen tillgång till för lite vatten så mår inte kroppen bra helt enkelt. När det är brist av vattnet säger kroppen ifrån. Vi blir lätt ur då. Och går det långt kan vi svimma. Men får kroppen tillräckligt med vatten så mår kroppen bra.

Den Helige Ande beskrivs ibland som vatten och källsprång. Tänker att det är ju inte så konstigt. Vi behöver Anden inom oss. Inte bara b vi år kropp behöver vattnet. Vår ande lika fullt. Därför blir vår ande och vår tro i en god balans när Den Helige Ande får ge oss detta källsprång.

Jesus använder också bilden av vatten. ”Den som dricker av det vattnet jag ger skall aldrig mer törsta.” Tänk om man skulle uppleva det en het sommardag. Ett glas vatten och man blev inte törstig igen. Nu talar Jesus om andlig törst. Den törsten kan bli lika påtaglig som efter vatten en het sommardag. Och inte är det så konstigt. Det andliga livet behöver livets vatten som Jesus ger. Utan den får vi inte balans i livet.

Kanske kan ett glas vatten, från nu, få påminna dig om att ditt andliga liv behöver Andens källsprång inom dig. Så att Livet får bubbla upp inom dig. Lika svalkande som en vattenkälla i naturen. Att detta vattenglas får påminna om att Jesus vill ge din andliga törst svalka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: