Läs med mig – Hebreerbrevet kapitel 12

Vad omger vi oss med? … 12:1. Här lyfts trons människor som påminner författaren om deras liv och tro. Där dessa människor lyfter oss. Vi kan då lägga bort det som tynger för deras vittnesbörd väger tyngre. Vad och vem omger du dig med? Lyfter den eller sänker det dig?

Fästa blicken … 12:2f. Genom att vi fäster vår blick på Jesus så skapar det tro inom. Han är upphovet till vår tro och kommer att fullkomna den. Det gör att vi inte tröttnar och tappar modet. Ibland glömmer vi detta. Hur kan vi då påminns om at återigen fästa blicken på Jesus. 

Tillrättavisning … 12:5f … är inte alltid så trevligt. Men när Gud berör oss med sin korrigering är det för vårt bästa. Se det i sin förlängning och jag tror att tacksamheten kommer. 

Styrk … 12:12ff. Hur gör man det. Tänker att detta avsnitt handlar om vårt sätt att leva vår tro. Att göra det som stärker tron. Gör det som är bra för oss. Leva i frid med så många det går. VI har mycket i våra egna händer alltså.

Bitterhet … 12:15. Bitterhet är nog ett av det värsta som kan drabba oss. Den kan genomsyra hela vårt liv på ett negativt sätt. För inte tala om hur den kan förpesta för vår omgivning. 

Skrivna i himlen … 12:23. Att vara skriven i Livets Bok. Bibeln har en fin bild på att vara noterad i himlen. Att vi är liksom inskrivna där. Det som skapar tillträde till den eviga världen.  Lite enkelt skulle man kunna säga att Gud har ordning och reda. Han vet vem som tillhör hans Rike. Du är inte bortglömd. Skriven i hans hand. 

Guds Rike håller … 12:28. Det kommer inte att rämna. Det håller måttet. Var inte orolig. Johannes skriver att Jesus har gått före för att bereda rum för oss. Det är ett bygge som håller för alla som vill tro. Du behöver inte oroa dig att du kanske ser fram emot något som inte varken blir eller är. Det håller!!

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: