Läs med mig – Jakobsbrevet Kapitel 5

Rikedom … 5:1ff. Jag ser inte i bibeln att rikedom är i grunden något fel. Snarare hur vi hanterar den. Hur vår attityd och hållning är till den. Blir det vår ärande ide i livet blir rikedomen fattig. Men vi kan få tjäna Gud med den.

Väntan … 5:7. Hela vårt kristna liv är en väntan på den stora Dagen. Inte i rädsla. Utan i hopp om en bättre värld. Väntan som sker i tillit.

Herrens ankomst är nära … 5:7. Bibeln skrevs för många hundra år sedan Då var Herrens ankomst när. Så mycket mer nära är den nu. Ganska logiskt. Men hur är vår förståelse inför det? Hur påverkar det våra liv?

Trons bön … 5:12ff. En rättfärdigs bön förmår mycket. Den är mäktig och verksam. Hur då? Den har satt sin tillit till Trons upphovsman – Jesus Kristus.  När vi ber vet vi vem som skall ge svaret. O att det fick sjunka in i oss. ”Trons bön skall bota den sjuke” (Vers 15). Bön som har rätt fokus. Inte på vår egen kraft ch förmåga. Den kommer vi inte långt med. Utan den har fokus på Jesus Kristus Guds Son. Han som har all makt i himmelen och på Jorden. 

Förmedlar … 5:16. Levande bibeln skriver: ”Den som har fått sin synd förlåten förmedlar Guds kraft när han ber. Därför kan en sådan person uträtta mycket” En fråga… har du fått din synd förlåten? Mmmm … då kan din bön uträtta mycket därför att den relaterar till honom som förlåtit din synd. Det är stort.  

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: