När det är svårt att gå in

Det har varit lite kyligt på morgnarna ett tag. Känns ju inte direkt som högsommar då. Så kommer det en varm dag och nästan överraskar. Kvällen igår var ju skön. Länge varm och balkonghänget var ljuvligt.

Det var verkligen svårt att gå in igår kväll. Att vara sitta ute och njuta en sommarkväll är nog sommarens höjdpunkt. Mycket kan man göra som är trevligt. Utflykter. Kolla in vårt vackra land. Promenader vid en sjö eller å. Absolut. Allt detta är så gott. Men en ljum kväll fram emot sen timma slår nog det.

Det är sommar för mig. Då njuter jag lite extra. Att bara vara och låta tankarna få löpa fritt. På något att ger det hela själen en stund av återhämtning och vila.

Dessa sommarkvällar är lite för få av. Man skulle gärna vilja ha det varje kväll maj till september. Gärna ljummet på morgon för frukost ute.

Det är sådana stunder man skulle önska att vintern som måste komma blir så kort som möjligt. Troligen tycker inte den som älskar snö lika som mig här. Men när vårt land läggs mer eller mindre i mörker ett par månader så inser jag att jag mer är sommarmänniska. Kanske får åka utomlands december till januari när jag blir pensionär. 😉

Så tacksam att kunna få ta vara på sådan kvällar som igår. Att kunna vara få njuta några timmar av en kväll som man gärna inte vill avsluta för tidigt.

Tack gode Gud för vårt land.

Skulle tro att vi nog tar allt detta lite för givet. Att det bara är så och det är vår rättighet. Men jag tänker att allt är en gåva till låns.

En sak slår mig …….. Det är inte mycket mygg här. Rör mig ofta i Kronskogen. Likaså för är det inte mycket mygg. Inte alls så fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: