Att vänta in Gud

Satt och bläddrade i en lite bok som heter ”Ord om Frid”. Min ögon landade på en sida om att vänta in Gud.

”Om du får några pauser i livets stress och larm, så stanna upp Och rikta blicken inåt. Vänta in Gud och känn värmen av hans närvaro – den skall bära dig igenom dagens många sysslor” – – William Penn

För mig är det nog ett tema som går igen just nu. Predikade om Den välsignade omvägen” i söndags. Att våga ta en omväg i livet och lyssna in Gud. Att omvägen vi kanske har hamnat i inte är farlig. Det kanske är Guds tid med dig som han vill dela något med dig.

Att då hamna i dessa rader kanske inte var så konstigt. Eller ? Jag letade inte efter det. Jag råkade att hamna där. Kanske är det så att det är något för denna tid?! Kanske är det något just för dig?! Kanske är det så att det pockar på hos mig själv?

Att vänta in Gud

Vi liksom springer lite för fort ibland. Kanske lämnar Gud bakom oss på distans. Kanske tycker det går så bra nu så nu kör man på. Så glömmer vi Guds råd och kraft i våra liv.

Kanske det ligger mer i detta?! Att vi ska ta oss tid att vänta in Gud när vi är i bön. Att han får liksom möjlighet och tid att beröra.

Kanske ligger det något mer i detta?! Att när vi läser bibeln kunna stanna upp och vänta in. Vad vill han säga?! Vad vill han göra?!

Att vänta in Gud kan ibland vara en utmaning. Vi kanske inte tycker vi har den tiden riktigt. Men kanske är det just den tiden som är en väl investerad tid.

Så varför inte bestämma att göra det? Att invänta Gud. Kanske är det just det som är nyckeln i det du står i just nu. Med dom frågor som verkar vara svåra att få snabba svar på.

”… den skall bära dig igenom dagens många sysslor”

Vad ska bära dig? Hans närvaro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: