Spegelbilden

Att gå utmed Eskilstunaån en stilla kväll då vattnet ligger stilla är något alldeles speciellt. Att se dom vackra gamla husen spegla sig i vattnet ger ett mäktigt intryck.

Det är ju inte så att vattnet väljer vad det vill återspegla. Vattnet rör sig fram och reflekterar det som det möter på sin väg. Men vattnet gör det. Vackert blir det.

När vattnet speglar det som är ovan ytan så blir det ett djup i bilden som är fantastisk. Och vänder man på bilden så blir det samma motiv. Det blir liksom svårt att avgöra vad som är upp och ner.

Jag tänker att en uppgift vi har är troende är att återspegla Jesus. Att vi likt vattenytan får reflektera honom. Att liksom spegelbilden ger djupet i bilden får vi återge det djup som Jesus är. Hans djup av godhet. Hans djup av kärlek. Hans djup av barmhärtighet och omsorg.

En spegelbild i ett vatten kan störas av vågor som förstör bilden. Men så fort vattnet blir stilla igen träder bilden fram.

Så tänker jag livet också. Att ibland händer saker i livet som stör den återspeglande bilden av Jesus i våra liv. Det blir lite svårt att se Jesus i oss. Kanske vi gör något som stör bilden. Vi agerar på fel sätt. Synd kommer in i våra liv. Men när dessa krusningar får lägga sig och försvinna så träder bilden fram klart igen. Så stor är nåden och försoningen. Faktum är att bilden har funnits där hela tiden men har blivit svår att urskilja av ”störningarna”.

Vi får be om nåden att få vara en spegel där Jesus kan få bli synlig för andra människor. Och be om att dom perioder av störningar får försvinna i nåden.

Tänk att vi i vår brist får vara en återspegling av Jesus. Visst är det stort. Vilken nåd. Gud hjälpe oss att inte leva på ett sätt så att den spegeln störs så att Jesus blir mindre synlig i oss under en tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: