Läs med mig – Romarbrevet Kapitel 16

Personliga hälsningar… 16:1ff Det var inte bara så att Paulus skrev ”i tjänsten” Han la också till ”personliga hälsingar”. Vilket kännetecknade hans brev. Visst är det som kännetecknar bibeln i stort. Det är Guds personliga hälsning till oss. Till dig och mig. Lägg där till dom gånger vi upplever att han talar i vårt inre. Gud är en personlig Gud. Inte långt bort. Inte högt upp. Han är nära.

Kan bli er till fall … 16:17,19. Paulus varnar för dom som vållar splittring. Dom som kan få oss på fall. Inte bara så att man kan ”skylla på” sammanhanget och dess ledarskap. Han varnar os alla personligen att vara uppmärksamma. Se till att du inte blir lurad och vilseförd. Som vill så in fel lära i ditt liv. 

Gud tillhör äran … 16:27. Tydlig avslutning vem som äras bör. När det fokuset förändras och förskjuts till någon annan är vi fel ute. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: