Vill du lyckas?

Kanske är det helt onödig fråga. Skulle tro att alla vill lyckas. Vi kanske inte alltid säger det öppet och tydligt. Men nog finns det något av det hos dom flesta av oss. Vi vill i alla fall inte misslyckas.

Skulle tro att många gånger planerar vi och gör vad vi kan för att just lyckas. Så kommer vi till den punkten då den ambitionen och satsningen går fel. Något händer som kanske ligger till och med utanför vår kontroll. Så går det vi trodde på i stöpet. Kanske både en och två gånger. Då kan det kännas rätt motigt. Frågorna kommer upp inom dig och det blir lätt att ge upp. Men det finns en vers i bibeln jag ofta återvänder till

”Lägg allt du gör i Herrens hand, så kommer dina planer att lyckas.”
‭‭Ordspråksboken‬ ‭16:3‬ ‭B2000

Du som följer mig vet att jag gärna stannar upp i kärnbibeln nu för tiden. Så är det med denna vers också.

”Överlämna (anförtro; ”rulla över”) dina verk [allt du gör och vill att göra] till Herren (Jahve), så ska dina planer (tankar, syften, mål) ha framgång (bestå; stå fasta; bli grundligt etablerade). [Dela dina planer med Herren så går det dig väl!]”
‭‭Ordspråksboken‬ ‭16:3‬ ‭SKB‬‬

Vilka löften denna vers ger. Överlämna och anförtro Gud det du vill göra. Så ska det du tänker att du vill göra ha framgång. Inte bara det. Dom ska bestå stå fasta och bli etablerade.

Det kan uppfattas som det låter som att man bara har att knäppa med fingrarna så sker det. Men det är att ta det för långt. Men det finns ett djup inatt överlämna sin plan åt Gud.

När vi gör det så för vi en dialog med Gud. Och när vi låter honom befrukta planerna så kalibreras dom med Guds tanke för oss. Den mixen är så bra.

En gång skrev jag om ordet anförtro. (Du kan läsa det här). Det är ett vackert ord med flera djup. Tänker att det är vad vi behöver göra. Anförtro det vi tänker och planerar till Gud.

Så jag funderar ….. om vi vill lyckas, vilket jag tror att vi vill, så finns det en väg, ett sätt, att följa. Att anförtro Gud det man vill. I det samtalet kommer våra planer kalibreras med Guds välsignade tanke för våra liv. Då finns det ett löfte i det. Visst är det värt ett försök?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: