Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 12

Sabbat … 12:1ff Vad får man göra på sabbaten i vår kristna kontext? Tänker söndag som är vår vilodag, helgdag? Ja förr vad det väl inte så mycket. Nu gör vi det mesta. Ingen större skillnad på en vardag och söndag. Men hur kan vi använda vår vilodag på bästa sätt? Jag funderar på om inte vilodagen skulle behöva uppgraderas igen på något sätt. Att den uppdaterades till att bli n vilodag för en tid som våran. Hur skulle den då se ut??

Till hans namn skall folken sätta sitt hopp … 12:21. Vilket gott uttryck. Hämtat från Profeten Jesaja. Långt innan Jesu egen tid. Lika aktuellt idag .

Tänk vad man kunde beskylla Jesus för … 12:22ff. Att påstå att det var med den Ondes kraft Jesus gjorde allt gott är ju rätt horribelt. Känns som ”argumentet svagt – höj rösten” så blir det helgalet. 

Att inte få förlåtelse … 12:31f. Här ser vi att det bara finns en synd som man inte kan få förlåtelse för. Det är att häda mot Anden. Då lämnar Anden den som syndar så. Och med det finns ingen ånger eftersom Anden ger denna ånger. All annan synd finns det förlåtelse för. Min reflektion: Ibland uppfattar jag det som att vi människor lagt till flera synder på denna ”enfrågeliste”. Vilket gör att vi lagt till fler synder som inte går att få upprättelse och förlåtelse för. 

Frukten i mitt liv … 12:33. Vad ger våra liv för frukt? Värt att fundera på en stund.

Att fylla befrielsens ”tom”-rum … 12:43ff. När vi lämnar någon gammal surdeg i våra liv blir det ett rum som är befriat inom oss. Detta ”tom”-rum behöver fyllas med något gott. Annars riskerar den gamla ”surdegen” att komma tillbaka. 

Att vara en del av Jesu familj … 12:50. Att göra Jesu vilja och följa honom är att tillhöra hans familj. Det är en vacker bild på tillhörighet. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: