Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 15

Vad är egna regler ?… 15:3. Ibland funderar jag på vad som är våra egna skapade regler i tron. Och vad är förankrat i Guds ord oh hos Gud själv. Vad är tolkningar som lutar åt feltolkning? Vad har vi tappat som vi borde ha kvar? Inga enkla frågor och inga enkla svar heller. Lever du i regler som egentligen inte skulle styra dig? Har du tappat viktiga rättesnören för ett välsignat liv?

Vad gör oss orena? … 15:11ff. Jesus visar på vad som gör oss orena. Det som kommer ut ur vår mun och inte det vi äter. Väl värt att notera. 

Ännu ett matunder … 15:32. Kan det vara så att vi behöver se det en gång till? Bli påminda i tvivlet att det fungerade ju förra gången. Alltså att när vi återigen möter något som väcker vårt tvivel får vi se tillbaka hur det var en annan gång. Att ”gamla framgångar” hjälper oss att anta nya. De gamla erfarenheterna väcker tro och tillit i nya situationer. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: