Tänder ett ljus en kylig kväll

Det märks att nu har värmen släppt taget m oss. Igår kväll var det rätt kyligt. Man blir lite kulen då. Det bästa med denna tid är att nu får vi (ja ja, visst har vi fått det annars med) tända ljus. Ljuset som i sin enkelhet värmen oss nästan inifrån och ut. Det är som att ljuset reflekteras i vårt inre.

Jag tänker att det finns något inom oss som slår an ljuset. Som att det slår an en varm ton inom oss.

”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”” Johannesevangeliet‬ ‭8:12‬ ‭SFB15‬‬

”Gud som sade: ”Ljus ska lysa ur mörkret”, han har lyst upp våra hjärtan för att kunskapen om Guds härlighet som strålar från Kristi ansikte ska sprida sitt ljus.” Andra Korintierbrevet‬ ‭4:6‬ ‭SFB15‬‬

Bibeln säger också att Jesus tar sin boning i oss när vi tar emot honom i våra liv. Predikaren säger att evigheten är nedlagd inom oss. Evighetens ljus tittar fram där inne.

Kanske är det då inte så konstigt att ett tänt ljus berör oss ibland lite extra varmt. Det finns något av ljus inom oss redan. Ljuset bryter också mörkret. I en tid av oro är det gott att då få tända ljuset.

Så det är rätt gott att tända ett ljus en kylig kväll i en kylig värld. Vi behöver tända många ljus i vår värld. Tänd gärna några ljus du med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: