Sätt allihopa i regeringen

Igår var jag på partiledardebatten som TV4 hade i Stiga Arena här i Eskilstuna. Det var intressant. Aldrig varit på något sådant. Kanske aldrig mer kommer att gå på något liknande. Har aldrig (vad jag vet 🫣 och minns) skrivit om min politiska hållning på denna blogg. Kommer heller inte att göra det. Men jag har en idé….

Sätt allihopa i regeringen

Alla har dom något som jag gillar. Alla partier borde regera ihop och ta gemensamt ansvar. Läget i landet kräver det. Det behövs krafttag som håller över tid. Då kan ingen skylla på någon annans misstag. Eller uteblivna initiativ. Ge varje lika stort inflytande. Och alla beslut måste tas i full samsyn till 100%.

En omöjlig tanke kan tyckas. Men uppenbarligen har ju ingen regering lyckats sista 100 åren. Om det så har varit vänster – eller högerregering.

Vårt land behöver ett tydligt ledarskap som inte tjafsar och skäller på varandra. Som ser till den minsta till den äldsta. Som värnar om barns start i livet i familjen. Som skapar en trygg uppväxt i samhället. Med det som utgångspunkt skapas ett samhälle som funkar för alla åldrar och nationaliteter.

Det är dags för politiker att kliva upp från sandlådan och sluta gapa och skrika. Det dags för politiker att inte i första hand säga allt som menar andra partier gör fel eller inget åt. Det är dags att säga vad man vill göra åt saken genom sitt eget parti.

Jag kan känna mig bekymrad över vårt lands riktning när jag hör partiledarna. Men jag vill tro att om alla satte sig ner och regerade ihop så skulle det kunna bli bra. Vi ser ju att vissa kommuner har ju spräckt de vanliga samarbetena med blocköverskridande styren. Så det går ju uppenbarligen. Så….

….. sätt allihopa i regeringen

Då måste man komma överens. Det är nog den lösning som skapar en möjlig väg framåt.

Ett svar till “Sätt allihopa i regeringen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: