Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 20

I elfte timmen … 20:9. I sista stund. På ”gärsgårn” , typ ”det var när ögat att det inte blev av”, ”nära att inte lyckas”, ”hann med knapp och nöd fram”. Eller hur du nu vill beskriva det. Kanske kan man säga om rövaren på korset att det var nära ögat att inte hinna omvända sig men han hann. Inte vet jag om detta uttryck kommer från detta sammanhang. Men betänk att den som kommer i elfte timmen fick samma lön. Men värre är att komma försent. I Matteus kommer vi till det sammanhanget om jungfrurna som saknade olja i sina lampor. Dom kom för sent. Det är en väckande berättelse. I kapitel 25.

Tredje gången … 20:17ff Undrar om man la märke til hans berättelse om att han skulle uppstå. Ibland tvivlar jag på i fall dom verkligen lyssnade på det. Lyssnar vi?

Störst … 20:20-28. Att vara störst och främst verkar vara ett genomgående tema i livets labyrinter. På olika sätt lyfter bibeln det. Att sätta andra främst är istället det vi bör tänka. Hur tänker du? Hur tänker jag? 

Vad vill ni att jag skall göra för er? … 20:32. Vilken förlösande fråga. Han borde ju veta vad de  behövde. Ändå frågar han. Tro det Jag tror att det ligger en nyckel i att vi hör oss själva berätta vårt behov , vad vi behöver hjälp med, inför Gud. Generellt har vi svårt för att erkänna att vi inte klarar det. Våga säg din bön till Gud så att du själv hör den. ”Då förbarmar Jesus sig över dem….” – så även för dig.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: