Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 21

Två lärjungar … 21:1. Man kan se ett mönster att Jesus sände sina lärjungar två och två. En viktig princip? Möjligen. Men kanske det ändå ligger något i det. Fundera på vilka fördelar det kan vara att inte gå ensam utan vara två. Jag tycker mig se fördelar.

Ridande på en åsna … 21:5,7. En vit häst hade visat på att han var en kung. Nu kom han ödmjukt på en åsna. Det var inte dags för hästen ännu. 

Rövarnäste … 21:12ff. Respekten för lokalen är intressant. Samtidigt tänker jag att lokalen har underordnad betydelse. För där Gud är där är det ett tempel. Vi är ett tempel för Gud. Där vi är är templet idag. 

Allt vad ni ber om … 21:22. Jag är rätt spänd på denna vers. När vi tror skall vi få vår böns budskap. Gud hjälpe oss att tro. 

Fullmakt … 21:23. Jag tänker att Gud ger oss människor fullmakt att utföra saker och ting ibland. Har du varit med om det? Om ja, då vet du vad det innebär och upplevs. Om nej, så uppmuntrar jag dig att söka det. 

Att gå på Jesu uppdrag … 21:23ff. Tänker att när Gud kallar, sänder, så får vi tacka ja och gå. Jag vill inte vara den som säger ja och sen inte går. 

Liknelse om Jesus själv … 21:33ff Det blev känsligt. Men den var tydlig. Ännu en gång väljer Jesus att säga sitt budskap i liknelse. Hur kan vi berätta budskapet på samma sätt så att folket har lättare att förstå det?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: