Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 2

Efesos …2:1. En av församlingarna. Varje församling får en hälsning som har ett djup som sträcker sig in i vår tid. 

Jag känner dina gärningar … 2:2. Jesus visst vad som skedde i församlingen. Såg det som var gott. Uthållighet, arbete, prövat det sanna och genomskådat det falska, vad man uthärdat. 

Men det har jag emot dig … 2:4. Övergett den första kärleken. Tappat glöden. Så pass att ljusstaken kan tas ifrån dom. Mitt i detta får dom beröm men uppmaning till omvändelse. Möjlighet till ändring. 

Hör du som har öron … 2:7. En hälsning till samtliga församlingar – hör du som har öron vad Anden säger till församlingarna. 

Smyrna … 2:8. Jesus känner vad som händer i församlingen – lidande, fattigdom, hån man möter. Varnar om vad som kan komma. Sista tiden kommer vara tuff. 

Att vara trogen … 2:10f. Jesus vill visa på at vara trogen. Som att säga det kommer att gå och det leder till välsignelse och seger. Så håll ut. 

Pergamus … 2:12. Man levde mitt i ett  elände. Jens såg det.Men det hade nästlat sig in något i församlingen han tar upp. Jesus uppmanar till omvändelse annars tar han tag i det. Vita stenen – svårtolkad. På denna tid var en vit sten inbjudningskort till bröllopsfest tex. Så det kan vara en inbjudan till festen i himlen. 

Tyatira … 2:18. Jesus såg att man hade goda gärningar, kärlek och tro. Uthålliga i att tjäna. Men kvinnan Isebel, vad står hon för? Troligen en falsk profetissa. En person som uppmanar till omoral som menar att det är inte så farligt. Jesus varnar för denna villolära. 

Håll fast … 2:25ff. En stor uppmaning till oss är att hålla fast. Att inte luras att släppa taget om det. Det kan vara kortsiktigt kämpigt men i länden betyder det mycket. 

Morgonstjärnan … 2:28. Bild på Jesus. Denna stjärna lyser som starkast strax före gryningen. När allt är som kallats och mörkast. En bild på att när världen har sin mörkaste stund kommer Jesus lysa upp världsscenen. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Et tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: