Här fattas beslut

Kollegan och jag satt och pratade. Pratade om beslut mm. Så nämner han att någon hade satt på kontorsdörren en tydlig hälsning

🚪 Här fattas beslut 🚪

Tydligt och klart. Eller? Va? Vad menade man?

Ibland fattas det beslut. Helt enkelt kommit bort. Man letar. Frågar. Men dom verkar spårlöst borta. Tror sig finnas i ett protokoll men inte då. Man inser att det fattas helt enkelt ett beslut för att komma vidare. Man hade helt enkelt glömt bort det.

Ibland fattar man inte. Helt enkelt förstår man inte vad som fattas.

Fattas kan ibland verkligen uppfattas som det saknas något. Något man gärna velat haft. Ibland ett beslut som skulle kunnat gjort skillnad och betytt mycket.

Ibland fattas det beslut. Kanske rent av för många ibland. Men beslut fattas det.

Ibland skulle man önska att det fattas beslut. Saknaden av dom gör allt osäkert. Man vet inte vad som gäller. Kanske inte vågar för vad ska dom andra säga?

Vad är det viktigaste beslut som måste fattas i ditt liv nu? Vilket beslut hade varit bra om det fattas hos dig när du summerar alla beslut du tagit?

Tänker på den rike mannen som undrade vad han skulle göra för att få evigt liv. Han menade att han hade hållit allt det Jesus räknade upp. Då läser vi…

”När Jesus hörde det, sade han till honom: ”Ett fattas fortfarande för dig. Sälj allt du äger och dela ut till de fattiga. Då kommer du att ha en skatt i himlen. Kom sedan och följ mig.” När mannen hörde detta blev han djupt bedrövad, för han var mycket rik.”
‭‭Lukasevangeliet‬ ‭18:22-23‬ ‭SFB15‬‬

Det är i det sammanhanget Jesus menar att det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i himlen.

Jag kan förstå lärjungarna reaktion. Vem ska då kunna komma in i himlen. Jesu svar blir rätt tydligt.

”Han svarade: ”Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.””
‭‭Lukasevangeliet‬ ‭18:27‬ ‭SFB15‬‬

Därför finns det ett beslut som måste fattas. Det är att bestämma sig för att tro på Jesus. Då blir det möjligt. Finns ingen annan väg till himlen. Inför det kan man inte vackla och försöka hitta på andra vägar. Om ett sådant beslut fattas är man lycklig lottad.

2 svar till “Här fattas beslut”

  1. Hej Peder! Hoppas allt bra med dig i dessa tider! Tänkte på det du skrev om att det tas eller saknas beslut. Det är lite som ett limbo där inget är givet!
    bra tankar du kommer med emellanåt!
    Varma hälsningar Ronny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: