Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 3

Sardes … 3:1. ”Vad hjälper det att du säger du tror när ditt liv slår ihjäl dina ord” – en sång från 70-talet

Stärk det som är kvar … 3:2. Det finns hopp även ordet till synes är lite kvar av tron. Blås liv i den. Även en glöd kan få ny fart på elden. Vad har du fått? Vad håller du på att tappa bort. 

Vem går du med? … 3:4. Det fanns en skara med vita rena kläder. Man hade alltså inte övergett tron. Att söka sig till den som vandrar när Gud i tron är en bra gemenskap. 

Livets bok … 3:5 Boken som vi finns upptäckande i när vi är frälsta. Man kan läsa om att vi är skrivna i hans hand också. Tänk att Gud harkoll på vad vi heter. Vi som allt för ofta glömmer namn. Men inte han. 

Filadelfia … 3:7 Jesus har makt att öppna och stänga. Vilken kraft inför svårigheter och stängda situationer vi kan stå i. Att han hindrar oss att springa iväg in i något som vi ska avstå är också stort.

En öppen dörr … 3:8. Vilken dörr står öppen för dig?

Prövningens stund … 3:10.Detta kan vara den sista tidens prövningar innan Jesus kommer. Somliga menar att den kommer inte församlingen vara med i. Andra menar att det kommer församlingen att få uppleva men rädda ur den.

Håll fast det du har … 3:11. En av bibelns stora budskap. Att hålla fast vi trons gåva. Uppenbarelsebokens syfte kan man säga. Förbereda oss så att vi kan hålla fast. Vi ska veta hur det slutar. 

Ny plats med ny identitet … 3:12 Guds folks framtida boplats. Vi får ett nytt medborgarskap där. En helt ny ren plats för oss. 

Laodicea … 3:14 Detta var den rikaste av alla de sju städerna

Ljummen … 3:15.  Vattenförsörjningen var ett problem i staden. Det fanns heta källor runt staden. Man ledde vattnet därifrån till staden. Men när det väl kom fram var vattnet ljummet. Vattnet var varken hett eller uppfriskande kallt. Församlingen liknades vid detta vatten. Vilken temperatur har vi?

Att inte förstå sin situation … 3:17f. Vad är din rikedom? Bara en skepnad eller äkta vara? I staden hade man en speciell salva för ögonen. Jesus ville att dom skulle få en äkta salva så att dom kunde se sanningen. 

Jesus knackar på … 3:20. Hr vi knackningen? Öppnar vi? Om vi öppnar finns det ett löfte i denna vers. Då skall han gå in. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: