Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 4

Himmelsk syn … 4:1 Tänker på Stefanus som såg in i himlen. Apg 7:54-55. Han såg Tronen där Gud står tillsammans med Jesus. Johannes ser en öppen dörr till himlen och kallas dit. Johannes kommer i Anden och ser allt detta. ”Såg ut som… ” Det är svårt att ge ord till det man ser när man får en inblick av det heliga. 

Guds sju andar … 4:5. En benämning på Den Helige Ande. En annan bild på Anden är också sju lampor som vi ser i Sakaria 4:2-6. 

Fyra väsen … 4:6. Dessa väsen är en bild på Guds egenskaper – Hans karaktär. Trofasthet – tjuren. Ära och makt – Lejonet. Intelligens – människan. Allmakt – örnen. 

Från evighet till evighet … 4:8. Återigen påminns vi om Guds tidsperspektiv. Vi kan inte med vår begränsing till tid och rum förstå och räkna ut det perspektivet. Men en dag ska vi kunna det. 

Guds vilja … 4:11. Ingen slump. Inget påhitt. Ingen nyck. Vi finns till, världen finns till, universum finns till på grund av Guds vilja. Du är Guds vilja i denna tid. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: