Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 21

Näst sista dagen på vår läsning av Nya Testamentet är inne. En ny himmel och en ny Jord är på gång. Nu är det på gång som ät trons crescendo. Nu sker tydligt det som är trons slutdestination. Eller man rättare sagt starten på något nytt och som kommer vara i evighet. Den ”tidsperiod” som vi har svårast att greppa. För nu är det inte längre fråga om minuter och sekunder och år längre. Nu är det något som startar som är för alltid, för evigt. I en helt ny skepnad där tid inte längre existerar som ett längdmått. Nu är vi. Är.

Nytt … 21:1 Påminns om Jesaja 43:19 ”Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.” Nu är det nytt fullt ut. Jesajas profetia i 65:17 Se, jag skapar nya himlar och en ny jord, och man ska inte mer minnas det förgångna eller tänka på det.” 600 år före Kristus är nu ett faktum. 

Att bo ihop med Gud … 21:2f. Bibeln menar att vi har Guds helighet inom oss. Vi är hans tempel. N händer något helt annat. Nu bor vi tillsammans med honom i en fysisk gemenskap. ”Och Gud själv skall vara hos dem”. Låt det landa hos dig. 

En ny livsform … 21:4. Döden skall inte finnas mer. Halleluja. Ingen sorg. Ingen smärta. Ingen gråt. Det som idag är så framträdande i det liv vi lever här finns inte mer nu. 

Livets vatten … 21:6 Ingen mer törst. Varken lekamligt eller andligt. Är en symbol på evigt liv. 

Den andra döden … 21:8 Evig skilsmässa med Gud. Här ser man två vägar. Evigt lidande eller förintelse. 

Den nya staden … 21:10ff. Beskrivningen saknar tillräckliga ord. Någon har kommenterat det som att vi kommer inte bli besvikna. Ett är säkert, alla troende på Jesus Kristus kommer bo tillsammans. Vilket folkslag man än tillhört. Beskrivningen visar på att staden är renhet, oförstörbarhet, utan brister. Det är i Gud själv och hans helighet som vi får bo.

Ingen natt … 21:23ff Lammet är dess ljus. Ingen behöver låsa om sig. Varken stad eller annan boning. Kommer alltid vara av renhet. 

Livets Bok … 21:27. Återigen får vi se Livets Bok. Att ha sitt namn i denna bok är av högsta vikt. Vårt namn blir skrivet i den när vi väljer att propå Jesus. Bekänna oss till honom och hans förlåtelse. Ta emot den och leva i den. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: