Läs med mig – Psaltaren 39 & 40

Inför döden … 39:1ff

Att inte alltid prata … 39:2. Kanske inte handlar om att vi pratar för mycket. Men kanske kan det vara en fingervisning om att ibland vara mer tyst. 

Förstå livets begränsning … 39:5 Livet här på jorden är begränsat till ett antal år. Vad gör vi med våra dagar och år? Hur förbereder vi oss för dess utgång?

Vart står ditt hopp? … 39:8. Vart står ditt hopp inför evigheten? Tänk att det hoppet kan bära oss genom livet. Genom dess övergång till det eviga. 

Tacksägelse … 40:1ff

Han gjorde… 40:1-4. För mig har detta blivit stort – Han – det är han som gör och handlar. H a n böjde sig ner. H a n hörde mitt rop. H a n drog mig upp. H a n ställde mina fötter och liv på en fast klippa. H a n lade i min mun en ny sång. När vi vacklar så griper han in. Det är stort. 

Att göra Guds vilja … 40:9  …. är min vilja,  …. är min glädje. Din lag är i mitt hjärta. Detta talar om en livsinställning. Livsstil. 

Herren har omsorg om mig … 40:18. Hur det än är i mitt liv har Gud omsorg om mig. Det är stort.

Waw … 119:41-48. Låt din nåd komma över mig – den nåden är vi så beroende av. Jag vill alltid ge akt på din undervisning -hur tar jag del av den? Vad gör den med mig? Vart leder den mig? Rymlig plats – vi kan verkligen känna oss betryckta, trängda och platsen där vi är begränsar. Tänker att Gud kan ge oss en rymligare plats.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: