Singles day……

Det är visst Singles day idag. Somliga affärer verkar till och med ha Singles Week. Sverige är visst ett av länderna som flest singlar finns. Somliga har menat att vi vinner den ligan.

Själva dagen lär visst vara ett svar på Alla Hjärtans Dag. För att uppmärksamma alla singlar. Det gör man visst genom att ge hela folket realisationer. 🫢 Intressant upplägg.

När man är ute och reser inser man att värderingssystemet utgår från par och familj. Ja inte för stor familj så klart. Ett singelrum, om det nu finns, kostar lika mycket i princip som ett dubbelrum. men man betalar det bara på en person. Får bara en säng med lakan och handdukar till en person. I ett dubbelrum blir ju detta delat på två. Ja, man ska väl inte klaga. Man blir ju inte störd av någon annan som pratar i sömnen ( läs: man stör ingen annan med sitt prat i sömnen).

Mio Möbler annonserar med att ”bjud hem dig själv”. Mmmmm det är ju en tanke men det gör man ju typ varje dag 😉. Claes Ohlson ger rea på LED-ljus. I två-pack.

Förstår inte riktigt varför denna dag finns och ”firas” på detta sätt. Singellivet är väl inte det mest glamorösa. Rätt dyrt också. Det som är rea är ju inte direkt det man alltid behöver 😉

Men det finns något alldeles perfekt med denna dag. Vet du vad det är ?

Det är också chokladens dag. Och en chokladbit till kaffet säger man ju inte nej till.

Och visst ska man dela med sig men att få äta en god chokladkaka helt själv är ju inte så dumt 🫢 Förlåt. Klart jag delar med mig om du kommer.

Jag tänker att ”tillsammans” är ett bättre förhållningssätt. På jobbet där man gör det tillsammans. För inget jobb klarar sig på bara en person. Det behövs fler. Livet behöver relationer. Tror att föreningsliv, arbetsgemenskap, kyrkor mfl mår så mår så mycket bättre när man bygger relationer. Det är nutidens utmaning. Det är på tok för många ensamma i vår värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: