Läs med mig – Psaltaren kapitel 51 & 52

Bön om förlåtelse … 51:1ff

En skriven bön vi kan använda … 51:3ff Ibland behöver vi hjälp med oden. Att då be en skriven bön som man gör till sin kan vara vägen till förlåtelse och försoning. David hänvisar inte till sin egen kraft till förlåtelse. Utan till Guds nåd, godhet, barmhärtighet.

Mot vem syndar vi? … 51:6 Man kan fundera på vilken riktning vårt felsteg har. Mot mig själv som tillåter mig att göra fel. Mot den som eventuellt blir utsatt. Men ytterst sätt mot Gud själv. 

Lär mig vishet i mitt innersta … 51:8 Om denna vishet finns ifrån oss så har vi goda förutsättningar att lyckas. 

Frimodighet … 51:12. Ett tydligt tecken på att man är fel är att sin frimodighet sviker. Man kan inte lyfta sin blick. Därför ber David ”Skapa i mig ett rent hjärta och ge mig på nytt en frimodig ande. 

Ta inte din helige ande ifrån mig … 51:13. Anden är förutsättningen till att se sin synd och vilja ha förlåtelse för den. Finns inte anden med saknar vi den förmågan. Andra kallar det samvetet. 

Tröst … 52:1ff

Att älska ont mer än gott … 52:5 Psalmen beskriver hur man kan älska det onda och det fördärvliga mer än det goda. Då har man kört snett i livet. Men Guds består för alltid (52:3) vilket ger hopp när man väl omvänder sig. 

Lamed … 119:89-96. Gud är min glädje. Han och hans undervisningDär är jag trygg och har ro för framtiden.

Grönskar … 52:10. När vi är vid Gud och förtröstar på honom grönskar vi. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: