Läs med mig – Psaltaren kapitel 71 & 72

Hjälp i ålderdomen … 71:1ff

Var min klippa … 71:3 ”där jag kan bo” – komma gång på gång och vara trygg. ”Bergfäste och min klippa” –  hög och ointaglig bergskam. ”Gett befallning om min frälsning” – Har bestämt dig för att rädda mig. En barmhärtig vers. 

Inför min ålderdom … 71:9 Vi alla kommer att förr eller senare bli äldre och gamla. Vi kan känna en viss oro inför den tiden i livet. Denna bön kan vi dela med Psalmisten. ”Herre, överge oss inte när vi blir gamla.”

Komma i Guds kraft … 71:16. Det är en stor skillnad att komma i sin egen kraft eller i Guds kraft. 

Fredskungen … 72:1ff

Ett stilla regn … 72:6 Det finns hårda och kraftiga regn som slår mot jorden. Jorden hinner inte ta emot det regnet utan det forsar vidare. Ett sådant regn skadar mer än det gör nytta. Gud kommer som ett stilla regn (B2000). Han vill att den välsignelse han vill komma över oss ska vi ha möjlighet att ta emot. 

Rädda den som ingen hjälp har … 71:12f. Detta är en Gud som ser. Rädda den som ingen hjälp har. Räddar den fattige som inget har. Han är mild mot den svage. Så vackert. 

Shin … 119:161–168. Kanske har vi läst bibeln många gånger. Ändå kan vi jubla över hans ord var gång som en som funnit en stor skatt. Gud känner alla våra vägar. För Guds ögon kan vi aldrig komma vilse. Vart vi än skulle gömma oss når hans blick oss.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: