Så är vi där igen …..

Det är så skönt när denna söndag kommer. Då tänder vi upp massa ljus i den mörka tid som är.

1 Advent

Denna söndag är en av dom största söndagarna för kyrkorna. Brukar vara många som går då. Det har blivit så mer och mer under åren. Att få sjunga adventspsalmerna. Det är en speciell söndag.

Temat för kyrkan är ”Ett nådens år”. Enligt kyrkoåret är detta första söndagen. Det är som kyrkans nyårsdag. En av texterna fördjupar vad som advent och jul har som budskap

”Fröjda dig stort, dotter Sion! Jubla, dotter Jerusalem! Se, din kung kommer till dig, rättfärdig och segerrik är han. Han kommer ödmjuk, ridande på en åsna, på en åsninnas föl.” Sakarja‬ ‭9‬:‭9‬ ‭SFB15‬‬

Och det är in tre bara för Israels folk och Guds egendomsfolk. Det budskapet är ämnat för dig och mig i högsta grad.

Vad är det texten säger? Jo, att Jesus kommer till dig. För din skull. Han tar sikte på dig. Du är hans intresse. Han lämnade himlens underbara värld för att få möta dig.

Så när vi idag tänder första ljuset av dom fyra vill det påminna om något särskilt. Att snart kommer den dag som stryker under Guds välvilja till dig. Julafton. Den dag Gud sände sin som till den här världen och först och främst till dig. Så adventskalender, dom fyra ljusen är en påminnelse om att Jesus kommer.

När Jesus föddes så stod stjärnan över stallet uppe på himlen. För att markera att en frälsare, en kung, var född. Vi hänger upp stjärnan i våra fönster. Inte för att Jesu födelseplats är här (jo kanske , jag har ju tagit fram krubban 😉) Tänker mig att det är vårt sätt att tala om för Gud att här vi. Hitta fram till oss. Så kan hm födas in i våra liv om han inte redan gjort det.

Nog för att alla tider har varit viktigt för Jesus att komma till vår jord. Men jag undrar om det inte är särskilt viktigt just nu. Det är oroligt. Återigen krig. Man skjuter i flera städer. Många dör. Fredskonungen behöver rida in i våra städer och stadsdelar.

Det får bli vår bön i adventstid. Amen


Idag ber vi för riksdagsman: Heléne Björklund (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: