Läs med mig – Psaltaren kapitel 83 & 84

Hjälp ot Guds Folks fiender … 83:1ff

Mot Guds folk är mot Gud själv … 83:2ff. När man förföljer Guds folk så förföljer man Gud själv. Kanske är siktet egentligen inte Guds folk utan Gud själv man vill åt. Men det blir Hans folk som kommer i skottgluggen. För dom ”ser inget annat”.

Bön om hjälp … 82:10ff … blir en bön om att Gud ska försvara sig.

Längtan till Guds hus … 84:1ff Längan efter Jerusalem ..

Att längta efter att gå till kyrkan … 84:2ff Tänker på 122:1 ”Jag gladdes när man sade till mig: ”Vi ska gå till Herrens hus.” Jag kan verkligen känna det. Söndagen är tiden för att gå till kyrkan. Vill gärna inte att det krockar med något annat. Det liksom hör till. Och jag tror det är viktigt för mig och min tro. 

Bo permanent … 84:5 Kärnbibeln skriver: Hur lyckliga (glada, avundsvärda) är inte de som bor (har sitt permanenta hem) i ditt hus och ständigt prisar (lovsjunger, ärar) dig.

Styrka i Gud … 84:6 ”Dina vägar i sitt hjärta” – alltså har vägarna till Guds tempel i sitt hjärta. Som dras dit. Den är salig – rikt välsignad. 

Tåredalen … 84:7. När dom går genom dalen med Bakaträden, tåredalen, gör de den till en vattenkälla. Eller som en översättning säger: gör den rik på källor. Räcker dem med välsignelser. (De blir vattenreservoarer – välsignelsereservoarer) 

Från kraft till kraft … 84:8 (…från plats till plats, som en vandrare som hämtar styrka och vila på varje lägerplats på väg mot målet). Att stanna upp vid Guds kraftstationer. En sådan kan tex Gudstjänsten vara. 

Salig är den … 84:13 …. som förtröstar på Gud. Rikt välsignad är den som förtröstar (tar på, lutar sig emot, dig (Gud). Tänk att få luta sig emot Gud. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: