Så har ljuset återvänt – äntligen

Nej, jag har inte fått snurren. Vi går fortfarande åt mörkare tider. Men inom en månad vänder det till ljusare tider.

Men jag tänker på att äntligen återvänder ljuset. Stakar lyser upp fönster. Stjärnor lyser klart. Tack och lov har vi fått ledlampor som drar mindre el.

Kanske främst tänker jag på de levande ljus som lyser upp tillvaron. Kanske har du hört mig tidigare när jag menar att jag blir mer och mer ljusets människa. Jag har nästan alltid ett eller två ljus brinnande hemma.

Ljuset ger ett lugn som är så behagligt. Det är som att det ger en frid. Och visst är det så att ljuset värmer inifrån också.

”Jesus .. sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”” Johannesevangeliet‬ ‭8‬:‭12‬ ‭SFB15‬‬

Tänk att kanske ligger det något i att ljuset ger frid på grund av det. Jesus är inte själva kronljuset. Men lågan berättar något av detta till oss. Värmer vårt rum. När vi ser på det värmer det vår tanke. Och vårt inre responderar.

Bibeln säger också att ”Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.” Matteusevangeliet‬ ‭5‬:‭14‬ ‭SFB15‬‬. Tänk att vi kan få detta värmande ljus för vår omgivning.

Så min bön blir att det skall få synas på oss att Jesus, ljuset, finns inom oss. Att vi får värma vår omgivning genom att skina Jesus. Att när vi får leva ut vår tro så värms man inifrån. För man möter ljuset Jesus.

Vi kan tycka och känna att ”vem är vi som skulle kunna åstadkomma detta”. Lägg bort dom tankarna. Du har detta inom dig. Han som tagit sin boning inom dig, den dag du tog emot honom som sin personlige frälsare, är detta ljus. Den lågan är stark nog.

Vi kan tycka att vår värld är mörk och kall. Men jag tror att vi kan få vara det ljus den här världen behöver. Inte i egen kraft eller vår förträfflighet. Därför att vi har Ljuset med stort L inom oss.


Idag ber vi för riksdagsman: Yasmine Bladelius (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: