Läs med mig – Psaltaren kapitel 105 & 106

Herrens gärningar mot sitt folk … 105:1ff                                                              

Han minns för evigt sitt förbund … 105:8. Det Gud kommer överens om det håller Han. Löftet till dig håller Han likaså. Han är trofast. Leder hela vägen. Även när det folk Han vill leda inte följer hela tiden så leder han folket in i det land han lovat sitt folk. 

Guds nådegärningar och Israels otro … 106:1ff

Tog inte lärdom … 106:7. Att ta lärdom av sina misstag eller Guds ingripande är att vara vis. Tänk att vi människor ändå kan handla tvärt om….

Men Han … 106:8. Är inte det det stora me Gud. Han frälste ändå….

Avund … 106:16 Vi har för lät att tro att det någon annan har är så mycket bättre än det vi själva har. Istället skulle vi vara glada för deras skull. Se vad vi själva har. Vi Ala får det Gud tänk vara det bästa för oss. Det som han vill ge just dig. Det är rätt stort tänker jag. 

Trots avgud … 106:19 Man gjorde sig en kalv och tilbad den. Det måste vara det ultimata avfallet tänker jag. Man vänder sig bort från Gud och tillber en annan ”gud”. Ändå förlät Han sitt folk.

Misskrediterade det nya förlovade landet … 106:24. Att inte Gud gav upp här. Vi människor är rätt intressanta på hur vi kan agera. Ändå förlät Gud sitt folk. 

Han rädda dom gång på gång, men de var upproriska … 16:43. Man kan konstatera att vi är inte rationella. Vi blir räddade ändå glömmer vi så fort vem som räddade oss. 

Men Han tänkte på sitt förbund … 106:44ff. Gud är barmhärtig. Gud står för sitt förbund. Hur många gånger har du och jag fått förlåtelse av Gud? Hur många gånger har vi ändå syndat igen? Hur många gånger har Gud förlåtit oss igen? Gud är verkligen nåd och barmhärtighet. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: