Tala inte illa om dig själv.

Jag kan bli bekymrad när jag hör människor tala illa om sig själv. När man raljerar över sig själv. När man säger nedvärderande saker om sig själv.

Det kan vara som ”jag duger ingenting till”. Eller ”jag kan ingenting”. Typ ”jag är så dålig”. ”Alla andra är bättre än mig” ligger i samma klass tänker jag.

Det är som att man vill trycka ner sig själv av någon anledning. Vilket aldrig leder till något bra.

Den stora risken med att vi talar illa om oss själva är att det blir en självuppfyllande profetia. Man tror helt plötsligt att det är en sanning.

Värt att reflektera över är att om vi pratar gott om oss själva påverkar det oss positivt. Det kommer välsigna oss. Jag tror att vi kommer att tillföra oss goda sidor om vi pratar gott om oss själva. Handlar inte alls om att upphöja oss över alla andra på ett osunt sätt. Det handlar om att se att vi är Guds skapelse. Han som sa att det var gott när han skapade människan.

Om du inte har något bra att säga om dig så här det bättre att du är tyst än att dra ner dig själv.

Betänk – du är rätt bra. Du har ganska många bra skills som du är rätt bra på. Se på det som är bra. Påminn dig om det. Tacka Gud för dig själv. Be Gud om nåd att utveckla det du kanske gör lite mindre bra. Men kom ihåg – Gud älskar dig!!

I Psalm 139:14 läser vi följande:

Jag tackar dig för att jag
är så underbart skapad.
Ja, underbara är dina verk,
min själ vet det så väl.

Detta är inte fake news. Detta är inget påhitt. Detta är dagens sanning om dig!

Idag ber jag att du skall få landa i att du är älskad av Gud. Att du skall inse och förstå i ditt innersta att du är faktiskt ganska bra. Ber att du skall få se Guds kärleksfulla blick på dig. Se på dig själv genom Jesu ögon.


Här kan du se dagens lucka i min julkalender


Idag ber vi för riksdagsman Mattias Bäckström Johansson (SD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: