Att göra sitt bästa

Tänk vad vi kan ställa höga krav på oss själva. Allt för ofta blir det normen för vår liv. Den press det medför är orimlig ändå händer det gång efter annan.

Somliga av oss har den förmågan mer än andra. Att lyckas eller visa sig att ta ansvar och göra det perfekt ligger hos allt för många tänker jag. Ibland kallar vi dessa för fröken eller herr duktig. Vilket troligen inte gör saken bättre. För undermedvetet vet man om att detta är inte något bra för vederbörande. Och bördan blir troligen ännu tyngre.

Att ta ansvar är en sak. Att överprestera det ansvaret är mindre lyckat. Att känna att alt hänger på sin axlar är för tungt. För det gör sällan det.

Herregud&Co lyckas påminna om det. ”Jag ska göra mitt bästa och det är det bästa som någon kan göra”. Mer än så behövs inte. För troligen är det redan lite mer redan där.

Så varför inte ge dig själv en julklapp med detta budskap. Nyårslöften blir sällan bra. Men en gåva är så mycket bättre. En gåva som är att bara göra sitt bästa. Det är gott nog.

du som kan uppleva dig som lite för präktig, ställa krav på dig själv att ständigt ta ansvar, inte släppa frågan för det kan ju eventuellt bara vara du som fortfarande tar ansvar för den …… slappna av lite. Andas ut. Släpp taget. du mår bättre av det.

Det måste inte alltid vara perfekt. Andra får glömma dom också. Och bära det ansvaret. Du måste inte bära deras ansvar också. Låt dom lära sig av sin glömska lite. Skulle tro att dom lär sig mer av det än att du räddar lägen.

Du är värd att andas ut. Du är värd att släppa ner axlarna. Du är väl att släppa den bördan.


Här finns luckan för dagen i min julkalender

Idag ber vi för riksdagsman Teresa Carvalho (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: