Läs med mig – Psaltaren Kapitel 122 & 123

Glädje i att gå till Herrens hus … 122:1ff                 

Att glädjas … 122:1 När man säger till mig att vi skall gå till kyrkan blir jag glad. Kyrkan på söndagen blir min första prioritet. Det hör till. Utan den är söndagen inte på riktigt. Vilken prioritet har kyrkan och gudstjänsten för dig?

Be för Jerusalem … 122:6. Vi uppmanas att be för Jerusalem. Staden som har en särställning. Att Gud skall välsigna Israel är också vår bön. 

Med blicken på Guds nåd … 123:1ff

Jag lyfter mina ögon till Gud … 123:1. Att ha vår blick på Guds nåd gör något gott med oss. Det påminner om Hans Nåd. Om Hans barmhärtighet. Om Hans försoning och förlåtelse. Det hjälper oss att leva ödmjukt.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: