Läs med mig – Psaltaren Kapitel 140 & 141

Bön om skydd… 140:1ff

Onda människor … 140:2f. Det hör nog inte till vanligheten att vi möter onda människor. Men när vi väl gör det mår vi inte bra i dessa möten. Att be om beskydd från dessa människor är nog ändå rätt skönt att få göra. 

Skydda mitt huvud … 140:8. Tankelivet kan verkligen förstöra vårt liv. När vi möter onda människor kan vårt tankeliv få en osund snurr. 

Falla på eget grepp … 140:10 Kanske är det den rimligaste bönen. Att dom som vill oss något ont får möte det själv istället. Vi ber inte varken mer eller mindre. Dom kan få falla på eget grepp.

Herren skipar rätt … 140:13. Att själv ge igen är aldrig en speciell bra väg. Låt Gud skaffa dig rätt. 

Bön om hjälp… 141:1ff

Vakt vid min mun … 141:3 När vi hotas är det lätt att vi går för långt. Vår mn kan helt enkelt gå för långt. Att få hjälp med att vakta så att vi inte säger något vi kan svårt att ångra kan vara bra. 

Hjärtats renhet … 141:4. Att tänka nya planer i vårt innersta ger ingen god frukt. Herre, hjälp oss att genom allt leva så rent som vi bara kan. 

Bevara mig från snaror … 141:9f Våra fiender kan försöka få oss att snubbla. Jag tror Gud kan hjälpa oss att genomskåda det och missa deras snubbeltråd. Återigen kan dom få falla på eget grepp när dom vill att vi skall fastna i deras nät. Låt dom fastna själva. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: