Vad kommer du att bli ihågkommen för ?

Pastor Mathew Mwaka från Uganda hade en rubrik på sin predikan igår söndag som väckte tankarna:

Vad kommer du att bli ihågkommen för ?

Ibland tänker vi att allt vad vi är och gör kommer att vara det som man kommer att komma ihåg om oss. Och visst, det är så att vi kan bli ihågkomna för uppfinningar och rikedom mm som vi gjort. Men det som varit tydligt för mig är att när man talar om en som gått ur tiden är det inte sådant som man lyfter fram mest. Det är vad man gjort i det tysta. Som nu kommer fram från dom som mött det och vill dela det. Man har blivit uppmuntrad. Sett vederbörandes omsorg om dom när andra inte sett det.

Cornelius, i apostlagärningarna, var inte ihågkommen för att han var officer och hade makt. Han var ihågkommen för att han var hängiven Gud. Han var ihågkommen för att han bad till Gud. För att han fruktade Gud. Följer man berättelsen så ser man hur Gud svarar på hans böner genom Petrus.

När du börjar leta i ditt minne om människor du minns tror jag att du inte i första hand kommer ihåg dom för deras pengar och makt. Utan för vad dom var som människa. Vad dom gjorde mer i det dolda än på barrikaderna. Mer vad dom gjorde och sa mellan raderna än vad som högt ropades ut. Du minns mer om dom förtroliga samtalen av uppmuntran än det offentliga.

Så många människor som fått berättelsen om sig och deras böner i all enkelhet i sin ensamhet. Men som har betytt så mycket. Jag själv har mött så många som hört av sig och sagt ”jag ber för dig”. Somliga har sagt ”jag ber för dig – varje dag”. Det tar tag i mig. Ingen annan märker av det. Jag visste inte förrän dom berättade det för mig.

Hur vill du bli ihågkommen?

Jag tänker att vi behöver fördjupa våra liv i detta. Vad är våra livs inriktning? För det som Guds Ande vill visa oss på , som vi ska bli ihågkomna för, kommer att välsigna oss på ett speciellt sätt. Kommer välsigna din omgivning. Dig själv och ditt hem. Kommer prägla dig. Gud hjälpe oss att inte falla i tron att tro att det som skrivs om oss är det som är det viktiga. Utan vila i att det som sker i det dolda kan vara det mest välsignade som hänt oss.


Idag ber vi för riksdagsman Yasmine Eriksson (SD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: