Läs med mig – Ordspråksboken Kapitel 25

Ordspråk av Salomo som har samlats ihop Hiskias män … Vad fastnar du för?

Det är bättre att han säger till dig ”Kom upp hit” än att du flyttas ner … 25:7. Att ta sin plats genom att armbåga sig fram är inte den väg den troende gör. Vi talar mer om att bli upptäckt och insatt. Vilket stort ansvar det vilar på ett ledarskap i en församling. Att upptäcka dom Gud kallar. 

Att samla glödande kol … 25:21 Här handlar det om att göra det hos din fiende. Tanken är att det skulle kunna ge samvetskval hos din fiende. Att möta ont med gott. Som skall göra att man ångrar sig. Kanske är det en bra väg. Eller? Klart bättre än att vara aggressiv och ge igen. 

Nordanvind för med sig regn, tasslande tungor sura miner … 25:23 Skulle tro att det vi säger har större betydelse ibland än vad vi önskar. Tänk vad tasslande kan förpesta atmosfären. Det kan splittra. Det kan såra. Det kan förstöra. Och det gäller inte bara tasslande. Vår ord bör vi värdera innan vi pratar. För med våra ord kan vi lyfta och uppmuntra. Men också förgöra.Så till den grad att det kan få verkningar långa tider.

Att söka sin ege ära är inte ärofullt …. 25:28. Så är det. Punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: