Läs med mig – Sakarja bok kapitel 4

Vad ser du … En underbar fråga jag tänker att vi alla skulle vilja möte från Gud. Där han har en syn för oss. Vi börjar samtalet om det på det sättet och så fördjupar Gud samtalet med en större förståelse.

Genom vems kraft? … Inte genom någon människas egen styrka där vi ofta inser vår begränsning. Nej, genom en bättre kraftkälla. Guds Ande! 

Slutstenen … Den sista stenen som fullbordar bygget. Tänker på Jesus som sa ”det är fullbordat”. Tänker på när han kommer i slutet och vinner den slutgiltiga segern

Nåd, nåd över den … Ett intressant sätt skriva. Källa Kärnbibeln: Här står ordet chen två gånger som betyder nåd, oförtjänt kärlek, att ordet upprepas är en förstärkning av typen verklig nåd.

Ringa begynnelsens dag … Folket uppmanas att inte förringa den enkla lilla starten. Det börjar alltid där. Det växer till men måste börja någonstans. Så även i våra liv. Vi har lite för lätt att missta oss i att vi vill ha det stora först. 

Murlodet … Lodsnöret. Används för att få väggar raka. Det fanns en glädje i att Seubbabel hade murlodet/lodsnöret i sin hand. Det innebar att han var igång och byggde. 

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: