Bli stilla….

Jag skulle tro att dom flesta av oss har en utmaning i att bli stilla. Vi har så lätt att fundera på saker som stör. Det kan vara vad vi nyss varit med om. Eller kanske mest av vad som ska hända framöver.

Vår rastlöshet stör genom att vi har svårt att sitta still och det spritter i benen hela tiden. Det kan vara att allt som sker i periferin stör oss så pass att ögon dess dit hela tiden.

Det vara oro och bekymmer som stör. Vi har svårt att släppa det för en stund. Utan oroar oss, kanske helt i onödan också , som gör att vi har svårt att lyssna på något annat.

Det kan kräva träning att bli stilla. Det kan ta sin tid att stanna upp. Men det är det värt.

För i denna stillhet finns så mycket vackert. Det är där du hittar vem Jesus verkligen är. Bara det skulle locka oss att bli stilla.

Risken är att vi inte har tid att bli stilla så det är vår utmaning. Det är verkligen att investera väl inför framtiden.

Besinna är att tänka efter, begrunda, ta i beaktande. Vad skulle vi besinna. Att Gud är Gud. Inte vem som helst. Lägg där till allt du kan beskriva vem Gud är och vad han kan. Denne Gud som är upphöjd över alla och allting.

Så gör vad du kan. Bli stilla. Du kommer att upptäcka sådant du aldrig tidigare har upptäckt.


Idag ber vi för riksdagsman Morgan Johansson (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: