Läs Jobs bok med mig – Kapitel 29

Guds lykta över mitt liv … Detr är en vacker beskrivning av att leva under Guds ljus. Kanske kan den tanken få landa lite i oss. Att gå fram i Guds ljus är så barmhärtigt gott. Tänker på psalmens ord … Dit ord är mina fötters lyckta och ett ljus på min stig.

Att jämföra .. Job jämför det han nu går igenom med det liv han hade innan. Hans inflytande har egentligen ingenting med det lidande han går igenom. Men man kan ana att rikedom också ger makt och inflytande. Vi har ett märkligt sätt att bedöma varandra . Lyssnar du mer till den som är välbeställd? 

Rikedom och framgång … Job hänvisade till sina lövträd och sin boskap han hade. På den tiden mätte man rikedom och framgång i detta.  

Högmod … Handbok för livet skriver … ”Jobs enda svaghet under samtalen är att han kommer farligt nära högmod. ” Att tro för mycket om sig är en lätt snubbeltråd.

Kan Job ha varit en domare? … På det sett som Job beskriver sig har många dragit slutsatsen att han var en domare eller jurist. På denna tid var det oftast ett hedersuppdrag man hade vid sidan om. Kanske på deltid. 

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: