Läs 1 Samuelsboken med mig – Kapitel 9

Gudsman … Saul visste om att det fanns en person som kallades ”Gudsman”. Han hade med Gud att göra. Det han sa infriades. Högt ansedd. Saul söker upp honom för att få hjälp. 

Gå till siaren … Så sa man på bibelns tid när man ville gå och fråga Gud om råd. Idag går vi inte på det sättet för att fråga någon om hjälp för att höra Guds råd. Jesus har öppnat vägen direkt till Gud. Din väg att närma dig Gud är öppen. 

Samuel var förberedd … Gud hade uppenbarat att Samuel skulle komma. Så fungerar det för profeterna. Gud förbereder dom. Saul visste inte varför hans ankomst var förberedd. Kanske var det bra. Tänker att det är så Gud jobbar. 

Se där är den jag utsett … Samuel var ledd. Tydligt visar Gud honom vem Gud hade utsett. Den tydligheten behöver vi idag med. Att Gud visar på den han utser och kallar. 

Profeten Samuel uppmanar Saul att låta sin tjänare gå före honom en bit fram på vägen. För Samuel ville att Saul skulle bli ensam ett tag med honom. 

Att lyssna in … ”När de var på väg ner mot utkanten av staden, sade Samuel till Saul: ”Säg till tjänaren att gå före oss.” Och tjänaren fick gå. ”Men stanna själv här, så ska jag låta dig höra Guds ord.”” Första Samuelsboken 9:27

Jag tror det ligger en djup sanning i detta. Att inte ”springa vidare” hela tiden utan stanna upp och lyssna. 

Jag tänker att det finns tillfällen då vi behöver stanna upp och lyssna in. Kanske är det så att du har en hälsning från Gud att lyssna in. Där han vill smörja dig till tjänst. Inte som kung kanske men som hans tjänare i ett uppdrag. ”Så skall jag låta dig höra vad Gud har att säga” …. kanske är det dags för dig nu?

Du kommer missa uppdraget om du inte stannar upp och lyssnar. Det är i det momentet det sker. För på så vis blir du mottaglig. Men rusar du vidare springer du ifrån det. 

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: